Eyeliner tekniker för varje ögonform

Eyeliner tekniker varierar beroende på ögonform och kan dramatiskt förbättra dina naturliga egenskaper. För mandelformade ögon, kan en klassisk eyeliner teknik användas, där linjen börjar tunn vid inre hörnet och blir tjockare mot yttre hörnet. För runda ögon, kan en ”cat eye” teknik användas för att skapa en mer mandelformad effekt. För små ögon, kan en tunn linje appliceras på övre franslinjen och en ljusare färg kan användas på nedre franslinjen för att öppna upp ögat. För djupt sittande ögon, kan en tjockare linje appliceras på övre franslinjen för att skapa djup. För hängande ögon, kan en uppåtgående ”wing” teknik användas för att lyfta ögat. Slutligen, för monolid ögon, kan en tjockare linje eller en ”smoky eye” teknik användas för att skapa djup och definition.

illustration av en kvinna som applicerar eyeliner

Eyeliner-tekniker för mandelformade ögon

Eyeliner kan vara en riktig spelväxlare när det kommer till att förbättra och framhäva dina ögon när du lägger din makeup. Men det är inte alltid lätt att förstå sig på eller veta vilken teknik som passar bäst för din specifika ögonform. Särskilt om du har mandelformade ögon, kan det vara svårt att hitta rätt teknik som verkligen framhäver din naturliga skönhet. Så hur gör man tänker du? Oroa dig inte, vi har samlat några av de bästa eyeliner-teknikerna för just mandelformade ögon.

Först och främst, vad är mandelformade ögon? Tänk på en mandel – bredare i mitten, spetsig i ändarna. Om dina ögon har samma form, då har du mandelformade ögon. Denna ögonform anses vara den mest balanserade, vilket innebär att du kan experimentera med en mängd olika eyeliner-stilar.

En av de mest populära teknikerna för mandelformade ögon är ”kattögon”-stilen. Denna teknik innebär att du drar en tunn linje längs övre fransraden och avslutar med en uppåtgående vinge i yttre ögonvrån. Detta skapar en illusion av längre, mer lyfta ögon. Men kom ihåg, nyckeln till en perfekt ”kattöga”-look är att hålla vingen tunn och subtil. Om du drar en för tjock linje kan det få dina ögon att se mindre ut.

En annan teknik som fungerar bra för mandelformade ögon är ”smokey eyes”-stilen. Denna teknik innebär att du applicerar en mörkare färg längs övre och nedre fransraden och suddar ut den för att skapa en ”rökig” effekt. Detta ger dina ögon djup och intensitet, vilket är perfekt för en kvällslook.

Om du föredrar en mer naturlig look, kan du prova ”tightlining”-tekniken. Detta innebär att du applicerar eyeliner längs den övre vattenlinjen, vilket ger illusionen av tjockare fransar utan att lägga till någon dramatisk effekt. Detta är en bra teknik för dagtid, eftersom den är subtil men ändå effektiv.

rödhårig kvinna med eyeliner

Om du vill prova något lite annorlunda, varför inte prova ”double wing”-tekniken? Denna teknik innebär att du drar två vingar – en på övre fransraden och en på nedre. Detta skapar en unik och iögonfallande look som verkligen framhäver dina mandelformade ögon.

När du applicerar eyeliner kan det vara användbart att titta på digitala tutorials eller använda digitala verktyg som hjälper dig att förstå den bästa tekniken för din ögonform.

Kom ihåg att det viktigaste när det kommer till att applicera eyeliner är att ha kul och experimentera. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig, så ta dig tid att prova olika tekniker och se vad du gillar bäst. Och kom ihåg, övning ger färdighet – ju mer du övar, desto bättre blir du på att applicera eyeliner. Lycka till!

About the author