Hårvård; Schampo, Balsam och Behandlingar!

Vi har tidigare pratat om hur man städar miljövänligt, men hur är det med hårvård och hårprodukter. Går det att hitta det faktiskt det som passar dig?

I en värld där många av oss har olika hårtyper, behöver vi också en mängd olika hårprodukter för att ta hand om vårt hår. Från schampo och balsam till hårvårdsprodukter, kan valet av rätt produkter göra all skillnad för att hålla vårt hår friskt och vackert. Som någon med lockigt hår vet jag hur viktigt det är att ha rätt produkter för att ta hand om mitt hår. Jag har testat en mängd olika hårprodukter för att hitta de som fungerar bäst för mitt lockiga hår, och jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter av dessa produkter med er som jag själv använt men även vad andra sagt om dem!

Redken All Soft Mega Curls Shampoo – Schampo

För mig har Redken All Soft Mega Curls Schampo varit en riktig game changer när det kommer till att ta hand om mitt lockiga hår. Detta schampo är speciellt utformat för lockigt och krulligt hår, och erbjuder intensiv näring för att ge håret en känsla av mjukhet och spänstighet. Den återfuktande formulan rengör håret från orenheter, vilket hjälper till att göra det lätt och luftigt. Schampot innehåller en 2% Nourish Complex och fuktgivande ämnen som aloe vera och glycerin, som hjälper till att återfukta torrt hår och minimera synliga tecken på skador.

Som någon som har provat olika hårprodukter genom åren är det viktigt att också ta hänsyn till recensioner från andra användare. Jag har samlat några olika åsikter om Redken All Soft Mega Curls Schampo för att ge en mer nyanserad bild av hur produkten fungerar för olika personer.

En användare menade att produkten inte levde upp till förväntningarna och att den inte återfuktade håret så bra som de hoppats. Å andra sidan hade jag haft en mycket positiv upplevelse med schampot, där mitt hår blev mjukare och kändes hälsosammare redan efter första användningen.

En annan person tyckte att Redken All Soft Mega Curls Schampo var bra, men inte den bästa produkten på marknaden. De påpekade att deras hår blev mjukare efter första användningen, men att det över tid började kännas torrt igen. De ansåg att priset var för högt för en produkt som inte gav bättre resultat än billigare alternativ. En annan uttryckte besvikelse över produkten och menade att den till och med torkade ut deras hår och lämnade en tung känsla efter tvätt.

Däremot har en annan användare med lockigt och vågigt hår och en problematisk hårbotten haft en mycket positiv upplevelse med Redken All Soft Mega Curls Schampo. De berättade att produkten återfuktade håret samtidigt som det var skonsamt mot hårbotten. De upplevde en stor förbättring i sitt hår sedan de började använda produkten för sex månader sedan, och de påpekade att flaskorna räcker länge.

Redken All Soft Mega Curls Schampo har verkligen förändrat hur jag tar hand om mitt lockiga hår, och jag är tacksam för att ha hittat en produkt som passar mina behov. Om du också har lockigt hår och letar efter en produkt som ger volym, återfuktar, reder ut och jämnar ut ditt hår samtidigt som det förstärker lockarna, är detta schampo definitivt värt att prova. Kom ihåg att även om det inte fungerar för alla, kan det vara den produkt som förvandlar ditt hår och ger dig den mjukhet och glans du alltid har önskat. Genom att ta del av olika användares erfarenheter och recensioner kan du få en bättre bild av hur Redken All Soft Mega Curls Schampo kan fungera för just dig. Oavsett om det blir din nya favoritprodukt eller om du fortsätter leta efter den perfekta lösningen för ditt hår, är det viktigt att hitta rätt produkt som passar dina unika behov och förutsättningar.

Inshape Volume Shampoo – Schampo

Inshape Volume Schampo är ett volymgivande schampo som fått mycket uppmärksamhet för dess förmåga att rengöra och bygga upp samt ge stadga åt tunt hår. Schampot är laddat med keratin och naturligt extrakt från nordisk björk, vilket hjälper till att bygga upp och ge stadga åt tunna, fina hårstrån. Effekten håller länge, och det är dessutom fritt från sulfater och parabener. Inshape Volume Schampo innehåller också skyddande UV-filter, vilket hjälper till att bevara hårfärgen och skydda håret mot skadliga solstrålar.

Efter att ha provat Inshape Volume Schampo kände jag direkt hur mycket friskare och mer glänsande mitt hår såg ut. Även om det är sant att håret kändes något fetare efter användning, vilket kan vara en bieffekt av keratinet, kände jag att fördelarna övervägde detta lilla problem. Schampot hjälpte även till att göra mitt hår lättare att kamma igenom utan att använda ytterligare produkter, dessutom var det glänsande och fylligt efter torkning, vilket var en mycket uppskattad effekt.

Andra användare av Inshape Volume Schampo har också upplevt positiva resultat. En användare berättade om hur schampot hjälpte dem att bekämpa snabbt fettande hår och hur det rengjorde både håret och hårbotten ordentligt. Hårbotten kändes friskare och fräschare, samtidigt som schampot gav volym vid rötterna, vilket är en välkommen bonus för personer med tunnare hår.

En användare betonade hur Inshape Volume Schampo överträffade deras förväntningar och hur de kände att tillverkaren verkligen höll sina löften. Schampot återfuktade, gav glans, mjukhet och en ordentlig effekt, vilket gjorde att håret såg och kändes bättre med tiden.

Inshape Volume Schampo visar sig vara en effektiv produkt för att ge volym och stadga åt tunt hår, samtidigt som det återfuktar och ger glans. De skyddande UV-filtren och frånvaron av sulfater och parabener gör det till en trygg produkt att använda för att bevara färg och skydda håret från skador. Med tanke på de många positiva erfarenheterna från både mig själv och andra användare rekommenderar jag varmt att prova Inshape Volume Schampo om du är i behov av en produkt som ger volym, lyster och fräschar till ditt hår.

Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Conditioner – Balsam

Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Conditioner är en produkt speciellt utformad för att återfukta och vårda normalt till torrt, sprött eller lockigt hår. Detta krämiga balsam är en perfekt tillsats eller alternativ till det mycket omtyckta spraybalsamet. Med hyaluronsyra, som är känt för sin förmåga att återfukta och bevara fukt i hudvårdsprodukter, ger detta balsam nödvändig fuktighet tillbaka till håret och förbättrar dess glans och liv.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Conditioner är dess Cell Equalizer Technology, som ingår i hela Moisture Kick-serien. Denna teknologi jämnar ut hårstrukturen, vilket stärker håret och förbättrar dess elasticitet och motståndskraft. Resultatet är att varje hårstrå får en härlig ny studs och glans.

Många användare har upplevt positiva resultat med Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Conditioner. En användare rapporterade att produkten hade en behaglig och fräsch doft, vilket var perfekt för deras känsliga näsa. De uppskattade också balsamets lätta och rena känsla på håret efter användning.

Efter att ha använt produkten i fyra veckor kunde en annan användare se en betydande förbättring i hårets glans och hur deras lockar framträdde tydligare. Håret såg och kändes inte lika torrt längre. Trots viss irritation i deras känsliga hårbotten, fann denna användare att balsamet var effektivt för att göra håret mjukt och rent.

En annan användare uppskattade att produkten var fri från skadliga kemikalier som sulfater, parabener, mineraloljor, ftalater och artificiella färger. De upplevde en viss klåda och irritation i hårbotten efter några dagar, men balsamet visade sig vara en övergripande bra produkt för deras hår.

Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Conditioner är lätt att använda och har en mild, fräsch doft som inte är överväldigande, vilket gör den till en utmärkt produkt för personer med känslighet för starka dofter. För att använda balsamet, applicera det på handdukstorkat hår efter schamponering och låt det verka i 2 minuter innan du sköljer ur med vatten noggrant.

Flaskans design är enkel och ren, vilket gör den lätt att greppa även med våta händer ifall det behövs, den tryckkänsliga korken gör det enkelt att få ut rätt mängd produkt, och 50% av flaskan är tillverkad av återvunnet material.

Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Conditioner är en mycket effektiv produkt, dess formula är berikad med glycerol och hyaluronsyra, vilket hjälper till att återställa hårets naturliga fuktbalans och slätar ut håret för en frisk och välmående känsla. Detta balsam förbättrar inte bara elasticiteten, smidigheten och hanterbarheten hos håret, utan ger även långvarig återfuktning som varar i upp till 48 timmar.

Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Conditioner har ett innehåll med vegansk keratin och återfuktande glycerol, vilket gör det till en utmärkt produkt för att inte bara vårda och stärka torrt hår, men även för att främja vågiga och lockigt hår. Dess Cell Equalizer Technology förstärker ytterligare produktens fördelar genom att jämna ut porösa hårstrukturer och förbättra hårets styrka, motståndskraft och elasticitet.

Användare har rapporterat att håret blir lent, mjukt och får en härlig glans efter användning av detta balsam. Den milda och fräscha doften av produkten är mycket uppskattad av användare som är känsliga för starka dofter.

Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Conditioner ger en omfattande lösning för att återfukta, vårda och förbättra utseendet på normalt till torrt, sprött eller lockigt hår. Genom att kombinera effektiva ingredienser som hyaluronsyra, glycerol och vegansk keratin, tillsammans med innovativ Cell Equalizer Technology, hjälper detta balsam till att ge håret den vård det behöver för att uppnå en frisk och livfull look.

Fudge Cool Brunette Blue Toning Conditioner – Balsam

Fudge Cool Brunette Blue Toning Conditioner är en innovativ och effektiv lösning för att bekämpa orange och röda toner i hår med brun ton. Detta balsam är unikt genom sina kraftfulla blåa mikropigment som omedelbart motverkar dessa oönskade nyanser. Dessutom är balsamet berikat med Opti-plex Technology, som stärker och skyddar håret för att hålla det i bästa möjliga skick.

Det är vanligt att kalla bruna nyanser kämpar med röda eller orange undertoner, och Fudge Cool Brunette Blue-Toning Conditioner är här för att hjälpa dig att ta kontroll över dessa problem. Den bekväma förpackningen gör appliceringen smidig, och den intensiva blå färgen återställer omedelbart hårets rätta utseende. Utöver detta erbjuder produktens innehåll en omfattande regenerering av håret – den mjukar upp och jämnar ut hårstråna, återställer deras egentliga friska lyster och ger en sammetslen känsla vid beröring. Produkten hjälper också till att förlänga färgens hållbarhet och ger den en perfekt sval nyans, så att du kan njuta av den perfekta färgen och en vacker, välvårdad stil.

Recensioner av Fudge Cool Brunette Blue Toning Conditioner visar att gula toner försvinner redan vid första användningen, och att balsamet inte behöver användas ofta – max en gång i veckan – eftersom det är så effektivt, om balsammet används oftare än så kan håret bli grått.

Vissa påpekar att håret kan bli lite tovigt under appliceringen, men efter att ha sköljt ur produkten kändes det rent och mjukt. Detta verkar endast vara ett problem under själva appliceringsprocessen. Några användare har rapporterat att naglarna kan bli lila om man inte sköljer händerna snabbt efter användning och att tuben kan gå sönder, men överlag är användarna nöjda och anser att produkten är värd pengarna!

Fudge Cool Brunette Blue Toning Conditioner kommer som en utmärkt lösning för att neutralisera oönskade toner uppnå en vacker, välvårdad stil. Dess effektivitet och förmåga att återställa hårets rätta färg, ge omfattande regenerering, mjuka upp och jämna ut håret, samt förlänga färgens hållbarhet gör den till en stark rekommendation för dem som söker en effektiv och pålitlig produkt.

en typisk flaska som kan innehålla schampo.

Eyracure – Hårvård

Eyracure är en banbrytande innovation inom hårbehandling, och jag måste säga att jag är väldigt imponerad av resultatet. Jag har länge kämpat med torrt och skadat hår, men efter att ha provat Eyracure har jag äntligen hittat en lösning som fungerar för mig!

Eyracure använder sig av BioLAP-20, en unik molekyl som aktiveras av UV-ljus och kan återställa disulfidbindningar i håret. Det är dessa bindningar som ger håret dess styrka och struktur, så när de är skadade eller trasiga blir håret svagt och poröst. Genom att använda Eyracure sprayas tusentals biomolekyler på dina hårstrån, som lägger sig i och vid tiolerna – de kluvna och trasiga disulfidbindningarna. När du sedan aktiverar BioLAP-20 molekylerna med hjälp av UV-ljuset i hårborsten, återställs disulfidbindningarna och håret blir helt igen.

Ett exempel på hur Eyracure fungerar i praktiken är när jag använde det för första gången. Jag har alltid haft problem med kluvna toppar och torrt hår, särskilt efter att ha färgat det. Redan efter den första behandlingen kände jag en skillnad – mitt hår blev mjukare, mer glansigt och mycket lättare att kamma. Det var en härlig överraskning att se hur snabbt och effektivt Eyracure fungerade på mitt hår!

Eyracure kommer i ett kit med tre steg: BioLAP-20 bond builder, en aktivator och en UV-borste.

Behandlingen är enkel att använda och går igenom flera steg för att säkerställa bästa möjliga resultat. Först tvättas håret med schampo, sedan blandas BioLAP-20 med aktivatorn och sprayas över hela håret. Därefter används UV-borsten för att aktivera molekylerna och reparera disulfidbindningarna.

Slutligen sköljs håret och en finisher samt balsam appliceras för att ge håret extra glans och skydd.

Jag har hört från flera vänner och bekanta att de också har haft mycket positiva upplevelser av Eyracure. En vän berättade att efter endast en behandling blev hennes hår mindre frissigt och mycket lättare att hantera, hon menade även att det doftade underbart och gav en extra touch av lyx till hela upplevelsen.

Det är viktigt att komma ihåg att Eyracure inte är en engångsbehandling, utan snarare en process där resultatet blir bättre för varje behandling som görs. Skadorna lagas permanent, men eftersom håret utsätts för dagligt slitage och nya skador uppstår, rekommenderas det att behandlingarna görs med ungefär fyra veckors mellanrum. Jag har själv upplevt att med regelbundna behandlingar att mitt hår blivit allt starkare och friskare, vilket gör att jag nu kan unna mig en och annan färgning eller styling utan att oroa mig för att skada mitt hår ytterligare.

En annan fördel med Eyracure är att det passar alla hårtyper – oavsett om du har fint, tjockt, lockigt eller rakt hår. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att produkten inte ska fungera för just ditt hår. Det är dock viktigt att följa anvisningarna noggrant och att använda rätt mängd av produkten, beroende på ditt hårs längd och tjocklek bara.

När det gäller tips för att få ut det mesta av Eyracure, har jag märkt att det är extra effektivt att använda produkten tillsammans med deras schampo och balsam. Dessa schampo och balsam-produkter är speciellt framtagna för att komplettera och förstärka effekten av Eyracure-behandlingen, och jag har märkt att mitt hår känns ännu friskare och mer återfuktat när jag använder dem.

En jag vill understryka är hur mycket jag uppskattar den medföljande UV-borsten. Den är inte bara en viktig del av Eyracure-behandlingen, utan också en fantastisk borste i sig själv. Den glider smidigt genom håret och reder ut trassel utan att dra eller göra ont, och det faktum att den samtidigt kan aktivera BioLAP-20-behandlingar gör den till en genial innovation.

Jag kan säga att min personliga erfarenhet av Eyracure har varit mycket positiv. Efter att ha kämpat med torrt och skadat hår under en längre tid har jag äntligen hittat en lösning som ger mig det hår jag alltid önskat mig!

Jag rekommenderar varmt Eyracure till alla som vill ge sitt hår en ny chans att bli sitt allra bästa.

Kerastase Soleil Masque – Hårvård

För något år sedan började jag använda Kérastase Soleil Masque Après Soleil. Som någon med färgat hår, har jag alltid haft svårt att hitta rätt produkter för att skydda och vårda mitt hår under sommaren. Sol, sand och saltvatten kan verkligen göra håret torrt och trött, men med denna hårvårdande produkt har jag märkt en betydande skillnad!

Masken har en lätt gelkonsistens, vilket jag tycker är intressant eftersom många andra masker jag har provat tidigare har varit mycket tyngre och krämiga. Enligt en av recensionerna jag läste innan jag köpte produkten är detta på grund av att masken innehåller kokosvatten, vilket ger den en lätt känsla och en underbar doft av sommar. Doften är verkligen härlig, med toner av jasmin och hyacint som får mig att tänka på lata dagar på stranden.

När jag använder Kérastase Soleil Masque efter en dag i solen märker jag att mitt hår blir silkesmjukt och återfuktat. En gång när jag kom hem från en stranddag, kände jag att mitt hår var särskilt torrt och trassligt. Jag bestämde mig för att prova något nytt och applicerade masken på torrt hår innan jag gick och la mig. Nästa morgon tvättade jag håret som vanligt och upptäckte att det var betydligt mer återfuktat och glansigt än tidigare. Sedan dess har jag gjort detta till en del av min kvällsrutin under sommaren, fungerar skitbra!

Flera av recensionerna jag läste innan jag köpte produkten nämnde att Kérastase Soleil Masque fungerar särskilt bra på färgat hår. En skrev att masken hjälpte till att bevara hennes hårfärg och göra det mer livfullt, medan en annan skrev att den gjorde hennes hår mjukt och hanterbart med hårborsten trots att det var färgat. Som någon med färgat hår kan jag verkligen intyga att denna mask har hjälpt mig att skydda och vårda mitt hår under de soliga sommarmånaderna.

För att få ut det mesta av Kérastase Soleil Masque rekommenderar jag att använda den tillsammans med schampot från samma serie, vilket också har fått mycket positiva recensioner. Applicera masken i nytvättat och fuktigt hår, och massera in produkten i längder och spetsar. Låt den verka i minst 5 minuter innan du sköljer ur den, men om du vill ha en mer intensiv behandling kan du låta den verka längre som jag gjorde.

En recensent rekommenderade att använda masken en gång i veckan med plastfolie och låta den verka över natten för optimalt resultat, vilket är något jag definitivt tänker prova under mina kommande semesterdagar vid havet. Ett annat tips jag har snappat upp från en annan användare är att applicera masken på torrt hår före exponering för sol, sand och saltvatten som en extra skyddsbarriär.

Självklart är alla hårtyper olika och vad som fungerar för mig kanske inte fungerar för alla. Men, med tanke på de många positiva recensionerna och min egen erfarenhet, tror jag verkligen att Kérastase Soleil Masque Après Soleil kan vara en riktig livräddare för många av oss som vill skydda vårt hår under soliga dagar och salta bad.

Jag kan varmt rekommendera att ge den här produkten en chans, särskilt om du har färgat ditt hår och vill njuta av sommaren utan att oroa dig för att ditt hår ska bli torrt och skadat.

Kérastase Soleil Masque Après Soleil har blivit en oumbärlig del av min sommarrutin för hårvård. Den lätta gelkonsistensen och den härliga doften ger en känsla av lyx, samtidigt som den återfuktar och skyddar mitt färgade hår.


Att hitta rätt hårprodukter eller schampo för sitt specifika hår kan kännas som en djungel, men när man väl hittar de som fungerar för ens hår är det värt besväret. Med rätt produkter kan man förvandla sitt hår från torrt och skadat till friskt och glänsande. Har du hittat de produkter som fungerar bäst för ditt hår?

Om inte, varför inte prova några av de schampon, balsam eller hårprodukter jag har rekommenderat och se om de kan göra samma underverk för ditt hår som de har gjort för mitt?

Av Emo82

About the author