städa miljövänligt - solros

Städa miljövänligt

Att städa miljövänligt innebär att det är viktigt att tänka på vad du faktiskt använder för medel och olika sprayer osv. Många rengöringsmedel är idag anpassade för miljön, men det finns en hel del andra produkter som kan vara skadliga för miljön om de används på fel sätt.

städa miljövänligt - skål trasa med vatten

Vad gäller städning och rengöringar av olika slag kan man i stället för att använda skadliga produkter, börja använda sig av miljömärkta produkter som är minst lika effektivt. Det finns idag lättlästa etiketter som förklarar vilka funktioner produkten har, samt hur den skadliga inverkan på miljön blir i olika delar av produktens livscykel.

Viktigt att tänka på även när du städar miljövänligt

När man städar miljövänligt är det viktigt att tänka på att det inte bara är de kemiska produkterna som man bör minimera antalet av, utan också de verktyg som används. I stället för att man ska använda trasor och gärna bli av med den efteråt, finns det möjligheter att helt enkelt städa med olika sorters pappersdukar som sedan kan sugas upp med en vanlig dammsugare.

På det här sättet sparar du mycket pengar och du behöver inte fundera över hur olika produkter ska ordnas efteråt. Det betyder att du kan städa snabbt och effektivt, utan att det blir omständligt.

Vid städningen är det viktigt att tänka på vad du faktiskt har användning av. Om man ska bo i ett hus eller lägenhet som tillhör flerfamiljshus, kan man till exempel gå samman och köpa de viktigaste rengöringsprodukter och eventuella maskiner som behövs.

Läs gärna mer här om hur du städar klimatsmart! Ekoplus.se

Städa miljövänligt med hjälp av städtjänst

När du ska städa så finns det möjlighet att lämna över sin städning till en verksamhet som arbetar med städning och som är mer insatta om vilka produkter som krävs. läs även ” NY TEKNIK & HÅRPRODUKTER OCH 4 SNABBA TIPS FÖR ATT REPARERA DITT HÅR INNAN VINTERN KOMMER. ”

https://ishine.se/ är ett bra val och alternativ till det. Gå gärna in och läs mer på deras hemsida!

Städtjänster är ett alternativ när du behöver få ditt hem städat. Om du inte har så mycket kunskap, eller tid för det kan du lämna över städningen till en verksamhet som specialiserat sig på att hjälpa andra med deras städtjänst. I stället för att du själv ska göra allt, kan du i stället få hjälp med städningen och få den levererad direkt till ditt hem.

Läs mer här om du har ett företag som du önskar städhjälp till.

städa miljövänligt - städspray

Du behöver inte vara hemma

Du behöver inte ens vara hemma när de väl kommer för att göra din städning. Det finns inga särskilda krav på vad du ska ha gjort i ditt hus under tiden som de är där.

Anledningen till att man kan lämna över sin städning till en verksamhet är för att de kan vara mer specialiserade på vad de gör och dessutom har de en större kunskap om vilka produkter som passar bäst för att städa miljövänligt. Här skriver jag om mina funderingar och frågor jag hade innan jag bestämde mig för att få städhjälp

Man kan ha olika argument för att man lämna över sin städning till en verksamhet. Det finns ytterligare en fördel med städtjänster, och det är att du slipper ha kvar så mycket rengöringsmedel efteråt. Att städa ordentligt innebär att man ganska snart har flaskor och sopsäckar fulla av skadliga kemikalier, som man inte vågar slänga i toaletten eller i soporna. Tack vare städtjänster som har koll på att städa miljövänligt har de särskilda kärl till detta och kan du slippa dessa bekymmer.

Detta gäller både vanlig städning som vid flyttstädning!

Tro inte att du är lat – Du är bara mer miljövänlig!

städa miljövänligt - lat med fötterna på bordet

Känslan för många att hyra in en städfirma är ofta att man ses som lat, men om man tänker på allt som ovan skrivits vad faktiskt städtjänsten innebär i rent miljösyfte, så kan man snarare se sig som en bättre miljövän i stället för att lägga skuld på sig själv.

Dessutom är städfirmor proffsen i sin kategori, det kan inte bli fel. På det här sättet gör du alltså i stället mer för miljön! 😊

Ett tips kan vara att ha en checklista, kika här för mer info.

Passa istället på att med gott samvete tex. ta hand lite om dig själv – Här finns spännande läsning om fitness och kost för dig som även vill ha en långt och hållbart liv – Med massor av energi.

Är du även intresserad av att få hjälp med fönsterputs? – Läs mer här om den nya tekniken – Fönsterputsrobot

Det händer mycket inom städbranschen nu – Här kan du läsa mer om: Städbranschen – innovativa tekniker som förbättrar resultat!

En helt annan städning men nog så viktigt för att veta vart pengarna tar vägen – Läs mer här: Så städar du upp i din hushållsekonomi!

Läs mer här på bloggen om miljö och energi: emo82.se

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *