Ansiktsbehandling

En Revolutionerande Miljövänlig icke-invasiv Ansiktsbehandling

Micro-needling är en ny ansiktsbehandling som, med användning av en speciell anordning, möjliggör samtidig injektion av värdefulla ingredienser för näring och regenerering av huden (som hyaluronsyra, vitaminer eller till och med autolog blodplasma). Samtidigt stimulerar den kraftigt produktionen av nytt kollagen i huden. Säkerheten tillsammans med metodens effektivitet gör micro-needling till ett idealiskt val för ett friskt och strålande ansikte.

ansiktsbehandling

Vad är micro-needling egentligen?

Micro-needling är en icke-invasiv metod för att stimulera läkning, kollagensyntes och hudreparation. Den är baserad på användningen av en speciell anordning som, genom ett engångshuvud (som bär många mycket fina nålar) – rör sig mycket snabbt fram och tillbaka, upp till 150 gånger i sekunden. På så sätt orsakar det skapandet av små osynliga sår på huden som stimulerar kroppens naturliga läkningsmekanism och aktiveringen av fibroblaster, som producerar färskt kollagen, elastin och hyaluronsyra.

Dessutom, genom de fina nålarna, kan enheten också injicera den näringssubstans som valts efter hudtyp. Således kan metoden kombinera fördelarna med mesoterapi också.

Vad är resultatet av denna ansiktsbehandling?

Med micro-needling förbättras bristningar och ärr (till exempel akne på panna, kindben, näsa, runt läppar och haka eller efter operation som botox ej tagit hand om). Metodens bästa effekt är dock det fasta och strålande ansiktet som avslöjas 10-15 dagar senare. Tre sessioner rekommenderas vanligtvis, en gång i månaden, för ett mer imponerande och långvarigt resultat.

Ansiktsbehandling

Finns det några biverkningar?

Efter behandlingstillfället blir huden röd beroende på patientens känslighet. Rodnaden avtar inom några timmar, medan huden under de kommande 3-4 dagarna kommer att få en strävare känsla. Dessutom kommer de döda cellerna som skapas av mikroskadan att tas bort med en osynlig mikro-exfoliering som görs samtidigt. Det är därför lämpligt att behandla huden med läkande, återfuktande krämer och solkräm, medan 5-6 timmar efter ansiktsbehandlingen kan smink användas.

Det är dock att föredra att undvika denna ansiktsbehandling eller skjuta upp den en tid om huden har sår, infektioner eller aktiv herpes. Perioder av graviditet och amning är också ett nej för micro-needling och detsamma gäller kända hudallergier t.ex. i kosmetiska ingredienser.

När visas resultaten?

Från den 7:e till den 15:e dagen avslöjas den nya huden och läkningen och återställandet av mikrosår är klar. Vid den tiden kommer en minskning av rynkor och ärr att vara synlig samtidigt som hudens elasticitet och fasthet har ökat, vilket gör att den ser ljus, slät och homogen ut. Porerna kommer att bli mindre och solmärken minskar också.

Ansiktsbehandling

Hur länge håller resultaten?

Även en enda session med denna ansiktsbehandling räcker för ett imponerande resultat. Upprepa dock två till tre gånger kommer att öka dess effektivitet och förlänga resultatet att det kan pågå upp till sex till tolv månader.

Kika även på bloggen emmaochsiri för att läsa om skönhetsbehandlingar.

Estetic i Göteborg använder micro-needling-apparater med den senaste tekniken för att säkerställa att du får den bästa behandlingen efter dina behov och din huds behov.

Läs min artikel om grön- miljövänlig-skönhet.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *