Vad är Google Home Mini och hur använder du den för att dra ner på energikonsumptionen?

Google Home Mini är en så kallad smart högtalare byggd på samma plattform som den ursprungliga Google Home men är betydligt mindre i storlek. Google Home Mini ger tillgång till det kraftfulla Google Assistant, så att du kan använda den för att lyssna på musik, kolla nyheter och väder, boka möten och en mängd andra saker. Den inbyggda högtalaren levererar inte samma ljudkvalitet som den större Google Home, men du kan ansluta den trådlöst till valfri Cast-aktiverad högtalare om du är ute efter ett bättre ljud utan att tappa funktion eller redan äger en bra högtalare.

Vad är Google Home Mini?

Google Home Mini är i princip bara en liten version av Google Home, så den består av en högtalare, hårdvara och mikrofon. Den är lite större än Amazon Dot (dess främsta konkurrent), men dess kanter är rundade för ett modern stiligt utseende.

För anslutning kan Google Home Mini ansluta till 2,4 GHz och 5 GHz trådlösa nätverk, stödjer Chromecast, Chromecast Audio och accepterar ljudingångar via Bluetooth. Det betyder att du kan ansluta den till internet via Wi-Fi oavsett vilken typ av router du har, streama musik och annat ljud till via Chromecast eller Cast-aktiverade högtalare och streama musik och annat ljud från din telefon till Home Mini via Bluetooth.

Home Mini har ingen fysisk ljudutgång, och du kan inte ansluta den till Bluetooth-högtalare som inte är aktiverade för streaming. Home Mini innehåller också samma grundläggande typ av mikrofonuppsättning som den större Google Home, som har design för att fånga din röst på nära håll, tvärs över rummet eller någon annanstans inom räckhåll.

Hur fungerar Google Home Mini?

Den här smarta högtalaren i liten storlek kan utföra samma uppgifter som den större Google Home, som att styra ditt smarta hem, tillhandahålla väderrapporter, svara på frågor och mer. Det är här du kan göra dina inställningar för att välja när lampor eller annan elektronik ska stängas av eller vara på. Som alla Google Home-enheter är Home Mini byggd kring den virtuella Google Assistant-assistenten, så den fungerar genom röstkommandon. Den lyssnar efter ett vakna ord, som är ”OK, Google” och spelar sedan in allt det hör efter det vakna ordet.

Information överförs till molnet, det finns ingen märkbar fördröjning mellan att be Google Home Mini att göra något och att få ett svar. Upplevelsen är mycket lik att ha en konversation med en person eftersom du använder naturligt språk för att interagera med enheten.

Hur skiljer det sig från Google Home?

De två största skillnaderna mellan Google Home och Google Home Mini är storleken och prisskillnad. Home Mini är betydligt mindre och kostar dessutom mycket mindre. Home Mini kan också göra allt den vanliga Google Home kan göra, men den större enheten ger ett fylligare ljud tack vare sin större högtalare.

Slutgiltiga tankar

Om du vill börja smått, inte betala mycket och börja experimentera med smarta enheter, kan Google Home Mini vara det bästa valet för dig att testa. En av de bästa teknikinformerade butikerna på marknaden för att hjälpa dig göra din forskning och bestämma är Smartahogtalare. Där hittar allt du kan behöva.

Mer om miljö, hälsa och annat finner du här!

Är du intresserad av fler artiklar som handlar om teknik besök bloggen jeapie.

För hår och städtjänster besök bloggen feedbando.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *